Ocenění značkou kvality Regionální potravina si z rukou ministra zemědělství Marka Výborného, hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové a generálního ředitele SZIF Petra Dlouhého převzalo poslední prázdninovou sobotu na Dožínkách na Letné devět lokálních producentů Středočeského kraje. Mezi oceněnými jsou například Robert Parus z Nosálova se Zvěřinovou paštikou, Gabriela Janebová z Libice nad Cidlinou s Tvarohem tučným a Zdeňka Mejsnarová s Měchenickým pecnem. Ve Středočeském kraji letos soutěžilo 134 produktů od 30 výrobců.

Značku Středočeská Regionální potravina pro rok 2023 získaly tyto produkty:

“České kvalitní potraviny si zaslouží podporu. A kvalitním lokálním výrobcům pomáhá právě ocenění značkou Regionální potravina v jejich propagaci, širší distribuci, nárůstu poptávky od spotřebitelů a ve výsledku zvýšení objemu prodeje,” doplnil generální ředitel SZIF Petr Dlouhý.

“Ocenění Regionální potravina nás velmi těší a posouvá nás to dál z hlediska prestiže a kvality. Naše Zakysaná smetana je vyráběna tradičním postupem z vysoce kvalitního mléka z produkce vlastního chovu dojnic bez konzervantů a přidaných látek. Vzhledem k tomu, že nejsme na trhu dlouho, očekáváme od ocenění lepší prosazení se na trhu a možnost navyšovat výrobu. Naším motem je co nejvíce se přibližovat požadavkům spotřebitele z hlediska kvality a sortimentu s maximálním využitím české produkce. Příští rok určitě přihlásíme další naše výrobky,” uvedl ředitel společnosti AGRO PODLESÍ, a.s., pan Ing. Jan Procházka, Ph.D.

Další z oceněných, Josef Houžvička, statutární ředitel WIFCOM a.s. řekl: “Je pro nás velkou ctí, že byl další z našich výrobků – Steak Rib eye s rozmarýnem oceněn značkou Regionální potravina. Jsme přesvědčeni, že toto ocenění dostane naše kvalitní produkty k více zákazníkům, kteří si na nich budou moci pochutnat.”

Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let.

Na slavnostním předávání cen na Dožínkách na Letné v Praze se malí i velcí návštěvníci těšili nejen z prezentace výrobků oceněných značkou Regionální potravina od více než 40 producentů z celé České republiky, ale také z folklorního vystoupení, bohatého doprovodného programu se značkami kvality, zemědělských zvířat a techniky i ze vstupu zdarma do Národního zemědělského muzea. Dožínkové oslavy úrody jsou od poloviny 19. století pořádány téměř na celém území České republiky. Postupem času se tato tradice měnila a rozšířila o kulturní prvky, jako jsou selské jízdy a taneční besedy. Dožínky jsou tak dnes důležitým zemědělským rituálem i zábavnou společenskou událostí.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

ZDROJ ZDE ✅ REKLAMU ✅ můžete mít zde například formou zpětného odkazu více :Ceny reklamy

Doporučené